Seznam programů

Čas na kávu

Každý má rád svoje kafe trochu jinak - pojďme ale zjistit, jak samotná káva ovlivní náš výsledný nápoj.

Provedení Workshop
Míra fyzického zapojení účastníků Malá
Míra náročnosti na interakci Střední
Úroveň obtížnosti programu Základní znalosti
Doplatek na místě Pokud můžeš, vzorek tvé oblíbené kávy, ať máme co ochutnávat.
Lektor Jakub Ditrich
Zobrazit programy tohoto lektora
Většina bloku bude praktická. Společně zrealizujeme "cupping" - standardizovanou ochutnávku kávy. Při tom se pobavíme o tom, co to káva je a jak se dostává z plantáží a farem až k nám do šálku. Nastíním nejběžnější metody přípravy a jak se dají adaptovat do přírody a na tábory. Na samotnou přípravu metod nám nezbyde čas, odkážu vás ale na dobré zdroje, kde se s nejlepšími postupy s jednotlivými metodami seznámit. Nějaké vzorky k ochutnání přinesu, ale budu rád, když vezmeš svou oblíbenou, ať ji můžeš posdílet s ostatními a mít přímé porovnání. Stačí cca 20g (cca 2 polévkové lžíce).