Každý má rád svoje kafe trochu jinak - pojďme ale zjistit, jak samotná káva ovlivní náš výsledný nápoj.
Provedení | Workshop |
Míra fyzického zapojení účastníků | Malá |
Míra náročnosti na interakci | Střední |
Úroveň obtížnosti programu | Základní znalosti |
Doplatek na místě | Pokud můžeš, vzorek tvé oblíbené kávy, ať máme co ochutnávat. |
Lektor |
Jakub Ditrich
Zobrazit programy tohoto lektora |
Detailní popis
Většina bloku bude praktická. Společně zrealizujeme "cupping" - standardizovanou ochutnávku kávy.
Při tom se pobavíme o tom, co to káva je a jak se dostává z plantáží a farem až k nám do šálku. Nastíním nejběžnější metody přípravy a jak se dají adaptovat do přírody a na tábory. Na samotnou přípravu metod nám nezbyde čas, odkážu vás ale na dobré zdroje, kde se s nejlepšími postupy s jednotlivými metodami seznámit.
Nějaké vzorky k ochutnání přinesu, ale budu rád, když vezmeš svou oblíbenou, ať ji můžeš posdílet s ostatními a mít přímé porovnání. Stačí cca 20g (cca 2 polévkové lžíce).
|