Vítejte na cvvz.cz
CVVZ 2008  24.-28.10.2008 Přerov
CVVZ.CZ
Nejste přihlášen
23. září 2008

Kulturní lahůdky Univerzální CVVZ 2008

Vážení návštěvníci, slibovali jsme Vám bohatou kulturní nabídku. Nyní si můžete přečíst, co Vás během Univerzální CVVZ čeká.

Šediváci a Špunti - Sobota 25.10.2008

V sobotu odpoledne a vpodvečer, se budou moci návštěvníci CVVZky naučit základům country tanců, které nepochybně zúročí na koncertu známých českých trampských kapel. Obě se často účastní tramspkých hudebních festivalů a obě už též posbíraly slušnou řádku cen a úspěchů.

Špunti například poslední úspěch zaznamenali 15. září, kdy na festivalu ve Skaličce předběhli v hodnocení mnoho kapel (mezi nimi i někomu možná známější Fešáky) a skončili na prvním místě.

Šediváci se účastní různých soutěží už od roku 1989, de facto od doby, kdy jejich kapela vznikla. Několikrát se jim podařilo zvítězit v krajských kolech Trampské Porty.

O obou kapelách si můžete více informací přečíst na uvedených stránkách. V každém případě si je můžete přijít užít v sobotu večer od 22:00 hodin do Klubu Teplo - pro účastníky CVVZ do prostoru SPICA - V, stejně jako všechny další chystané koncerty.

www.spunt-prerov.com

http://sedivaci.blog.cz/0612/z-hihorie-kapely

 

TAM-TAM ORCHESTRA – Neděle 26.10.2008

Vznikl v roce 1999 a v současnosti skupinu tvoří sedm muzikantů: kapelník Miloš Vacík hraje na speciálně sestavenou bicí soupravu, etnické bicí nástroje, perkuse a zpěv. Zpěvačka a tanečnice Tereza Petrášová kromě zpěvu také hraje na cavaqinho a perkuse všeho druhu. Martin Kreuzberg a brazilská perkusistka Flavinha Torga Fernandes Pinto z Rio de Janeira obohacují rytmy o velké množství afro-brazilských a kubánských bicích nástrojů. Rytmickou sekci doplňují kytarista Jakub Hlobil a basista Martin Drahoňovský, na trubku a perkuse hraje Radim Knapp.

Celá tato formace hraje taneční, groovovou hudbu vycházející z etnické hudby, world music. Kapela čerpá mimo jiné z brazilských, kubánských a afrických rytmů. Na koncertech se divákům představí velké množství perkusí, bicích nástrojů z celého světa a jsou chvíle, kdy bubnuje celá kapela. Tam Tam Orchestra se pravidelně objevuje na festivalech (např. Colours of Ostrava, Creamfield, Trutnov či Mezi ploty).

Debutové sambové album kapely, CD Tam-Tam Orchestra, vzniklo v roce 2000. Rok 2005 přinesl druhé album s názvem Rytmikon.

Více o Tam-Tam Orchestra se dočtete na webových stránkách www.tamtam-orchestra.cz.

V rytmu samby se na CVVZ můžete hýbat v neděli 26.10.2008, Klub Teplo – 21,00 hodin.

 

Duo Juyos Complet - Neděle 26.10.2008

Jak sami hudebníci uvádějí, zvláštní název kapely DUO JUYOS se čte španělsky duo "chujos", kde slovo "juyos" je v množném čísle a jeho základ "juy"znamená něco jako zvláštní, podivný, odlišný, výjimečný či neobvyklý, a jak jsme se v nedávné době dověděli, může to být v přeneseném smyslu slova také důvěrný přítel. Výraz pochází z ostravské španělštiny. Ostrava, jak je zasvěceným dobře známo, byla kdysi španělská vesnice, a pro členy skupiny zůstává doposud.

Skupina vznikla původně jako folkové duo (kytarista a harmonikář). S několika hosty nahráli a vydali v roce 1996 své první album pod názvem Slunce v duši. V roce 1997 došlo v kaple k několika změnám - obsazení, v názvu i zvuku kapely. Z folku se přešlo do bigbítu a z DUO JUYOS & hosté se stalo DUO JUYOS COMPLET. Na konci roku 1999 vydávají CD nesoucí název Bermudský trojúhelník, v roce 2002 následuje CD Bezstarostná jízda. Uskupení kapely se dále mění a v roce 2007 vydává zatím poslední album Staré černé desky aneb Kontrasty. Více informací Vám poskytnou webové stránky www.duojuyos.yc.cz.

Na hudbu kapely Duo Juyos Complet se můžete těšit v neděli 26.10.2008 v Klubu Teplo ve 22:30.

 

Po Duu Yujos Completu nebo ještě spolu s ním Vás čeká další lahůdka v podobě valašského nářezu kapely Tabáskova partyja 

Sú to Valaši jak poleno a hrajú valašský pohodový bigbít, kerý není daleko od Rédla nebo Čechomoru, ale nestrácajú svoju identitu.

Tabáskova partyja nehraje "čistokrevný" folk-rock, ale snaží sa hráť věci tak, aby jich bavili a je jedno jakém stylu (nebo aj nestylu) sa to blíží, zkrátka je tam od každého (snáď) neco. 

www.partyja.hu.cz

 

 James Harries Pondělí 27.10. 2008

James Harries je britský zpěvák a skladatel vycházející z jazzu, folku, rocku a blues. Jeho hlas bývá často označován jako „zvláštní mix mezi Jeffem Buckleym a Oasis“. Ačkoliv má většinou za svou společnici kytaru, hrál rovněž v několika jazzových uskupeních na saxofon. S kytarou objel Evropu - hrál v barech, klubech, divadlech i na festivalech a v televizi.

Jeho debutové album nese název The Straight Street Session (2005), další album se jmenuje Days Like These (2007). Za prodej má platinovou desku.

Českým posluchačům může jeho tvorbu přiblížit i film Snowboarďáci, pro který složil píseň Don´t Pinch Me; jeho dalších šest písní je na soundracku k filmu. Také koncertoval s Emilem Viklickým či Petrem Dvorským. Navštívit můžete i jeho webové stránky - www.jamesharries.com.

Jamese Harriese si můžete poslechnout v posledním večeru CVVZ pondělí, ve 21:00 hodin, Klub Teplo.

 

Docuku – Pondělí 27.10.2008

 

Název šestičlenné hudební formace z Valašského Meziříčí dle slovníku valašského nářečí znamená „rychle“ či „honem“. Tomu odpovídá i značná část repertoáru na pomezí folklóru a bigbítu. Svižné, melodické písně čerpají především z moravsko – slezského, polského, slovenského či balkánského lidového odkazu. Kapela vznikla v roce 2002 z popudu zpěváka, kytaristy a heligonkáře Jiřího Buksy. Výběr repertoáru má ve skupině na starosti primáš cimbálovky Solán Lukáš Španihel. Ženským elementem ve skupině je Lucie Redlová, která pravidelně účinkuje i sólově či jako host dalších hudebníků (např. Jamese Harriese). Dalšími členy kapely jsou akordeonista Roman Vavřík, kontrabasista Martin Kuchař a bicí nástroje obsluhuje Karel Mikuš (deste let strávil ve skupině Mňága a Žďorp).

První nahrávky skupiny se objevily na kompilaci Čarohraní (2003) vedle hudebníků jako je Iva Bitová či Jiří Pavlica s Hradišťanem. Debutovým albem se v roce 2004 stalo Meziřečí, rok 2007 dal vzniknout zatím poslednímu albu Domrtě!. Kapela účinkovala a účinkuje na mnohých festivalech, v rádiu i televizi; např. Colours of Ostrava, Zahrada či premiéra filmu Želary.

Více o kapele se můžete dozvědět na webových stránkách www.docuku.cz.  

Na CVVZ se hudbou Docuku můžete pokochat v pondělí 27.10.2008, Klub Teplo – 22,30 hodin.


<< zpět
 
Web provozuje OS Kadet Třebíč
Technická realizace, design Tajfun Digital 2004 - 2007
TOPlist