Vítejte na cvvz.cz
CVVZ 2008  24.-28.10.2008 Přerov
CVVZ.CZ
Nejste přihlášen
15. září 2008

Kdo je vlastně ten GARANT?

Účastníci letošní CVVZ musí mít 18 a více let věku. Tato podmínka je zde především proto, abychom narušili směr, kterým se CVVZ v posledních letech vydávala. CVVZ není základní školení, CVVZ je prostor pro rozšiřování praxe. CVVZ je výměna, nadstavba, informace navíc. K účelu základního školení slouží jiné akce a ty jsou v nabídce i v jiných termínech než o podzimních prázdninách.

Je samozřejmé, že spousta organizací má ve svých řadách některé vyspělé a zkušené jedince nižšího věku, kteří jsou schopni nabízet, prezentovat a především rozvíjet to, co už znají. Máte-li takové, vezměte je s sebou na CVVZ, poslouží Vám k tomu tzv. Garant.

Dalo by se říci, že Garant je jakousi vstupenkou na CVVZ. Vstupenkou pro účastníky mladší osmnácti let (16 – 17 let věku). Co to znamená  překladu do běžného jazyka … jeden dospělý člověk s sebou může na akci přibalit jednoho nebo dva lidi mladší osmnácti let. A to tak, že nejdříve se zaregistruje on, dostane přidělené identifikační číslo (ID). Toto ID pak sdělí tomu, koho je ochoten si vzít „s sebou“. Dotyčný „mlaďoch“ se pak egistruje za sebe – po zadání data narození jej systém vyzve k tomu, aby zadal ID svého garanta. Uvedené identifikační číslo garanta (účastník či lektor) lze použít maximálně dvakrát. Ve výsledku tak skutečně nejde o definitivní vyloučení mladších účastníků.

Garant má v systému CVVZ pouze funkci „výběrčího“ a jakéhosi „duchovního“ vůdce mladšího účastníka, nemusí jej držet za ruku, ani mu vybírat programy. Jde jen o to, aby dokázal na počátku zhodnotit a říct: Ano, tenhle člověk má co vyměňovat, má co rozvíjet, a stojí za to, abych mu účast na CVVZ umožnil.

Instituce garant je v plenkách. Letošní ročník je první, kdy se pokoušíme o jeho převedení do praxe. Zajisté je zde spousta prostoru pro organizátory v letech příštích, myšlenka garanta se může a měla by nadále vyvíjet. Berte proto prosím tuto letošní podobu jako začátek, jako první krok od myšlenek k jejich realizaci.


<< zpět
 
Web provozuje OS Kadet Třebíč
Technická realizace, design Tajfun Digital 2004 - 2007
TOPlist